fredag 28 februari 2014

Sista Gnället.

Igår när jag lunchade med en annan bloggare var det en gubbe som sprang in i barnstolen.  Lilla G klämde armen och började gråta och jag REAGERADE äntligen direkt och någonstans fick han ut för alla gånger som jag stått som ett fån när liknande saker hänt. Jag blev förbannad. Riktigt förbannad. Jag vet inte om det var berättigat men till saken hör den att om han bara hade sagt förlåt hade jag inte ens blivit arg men nu gick han till motattack och det gjorde ju inte saken bättre direkt.  Ungefär tusen gånger sämre om vi säger så.

Ingen fara med Lilla G heller. Eller som en kvinna som kom fram och klappade mig på armen och sade att " sedan kan man ju fråga sig om det var värst för mamman eller barnet".  Trots att alla känslorna kom på samma gång så svarade jag trumpet att "jo det var nog värst för mamman i detta fallet".  Då var gubben borta och Lilla G hade slutat gråta så det var väl dags för mig att komma ner i normal puls.

Fast vet ni. Det kändes tamejfan skönt att jag KAN reagera direkt. 

Och Från Mammaledigheten Rapporteras.

Barnet som leker "tittut" som det inte fanns någon morgondag.
Av gårdagens gäster fick Lilla G sina första Converse. Den ömma modern är mkt uppspelt över detta. Det är rätt lätt att göra den ömma modern uppspelt för övrigt. Hon är simpel på så vis är hon.

torsdag 27 februari 2014

Tre Måsten.


Allt från Burt's Bees, doftljus (inte det som exploderade) och en bok.

FloppFloppFlopp.

Hade mkt svårt att sova på grund av att en polishelikopter hoverade runt runt ovanför vårt hus.  När det rör sig om sådant tänker jag att antingen är det någon åldring/barn som är försvunnet eller så är det förbrytare av något slag. Typ farliga mördare eller så.

Så det ägnade jag lite tid åt att fundera på vad det kunde vara.  Helikoptrar låter för övrig rätt högt när de floppfloppflopp flyger över samma område och spanar.  Eftersom det inte tillhör de vanliga kvällsljuden är det också svårt att tänka bort dem om man säger så.

Det är inte heller så lätt att tänka bort det hela när man läste i tidningen att det varit en uppsjö av inbrott här i villorna igår och att polisen jagade inbrottstjuvarna och fick tag på EN.  Hence, de var flera stycken. Så nu går jag och inbillar mig att de smyger runt huset. Kul dag det verkar bli för övrigt.  Bara de håller sig undan tills ikväll för då är vi tretton personer här på middag. 

tisdag 25 februari 2014

Och Dagen Fortsatte I Samma Anda.

När jag gick på Avenyn på väg mot lunch med MissE och plötsligt ser barnvagnens ena framhjul rulla ett par meter FRAMFÖR barnvagnen? Och börjar jaga det frilansande framhjulet i lätt galopp? Alla känslorna kommer på en och samma gång. En och samma gång.

När jag går hem på samma Aveny och jag får sällskap av en snacksalig man som pratar i typ tio minuter om sina barn/barnbarn. Märker han att jag inte säger något? Stannar han när jag stannar? Det gör han så jag svänger till slut av för även om han inte är otrevlig/hotfull osv är han ändå en smula gränslös. På ett tjatahålihuvudet sätt.

Jag gör ytterligare en kaffeexplosion i köket. Trettonåringen är hemma så jag biter mig i tungan och säger nog bara ett simpelt men vad fan.  Möjligt att det kan röra sig om handhavandefel på kaffemaskinen. Ptja.

Sedan exploderar ett ljus inne på toaletten och det flyger två glasskärvor på golvet.


Så dagens betyg. Det blir minus. Blir det minsann.

Fast Det Är Ju Så Här.

Jag är ju inte glad varje dag. Det tror jag inte det finns någon som är. Vore helt orimligt tycker jag. Sedan bör man ju vara glad de flesta dagarna men att räkna med att livet är rosa och fyllt med champagne till hundra procent? Så är det ju knappast. För någon.  Men är de oglada dagarna fler än de glada dagarna så får man ta tag i det.

Typ Ljuvlig Morgon Fast Helt Tvärt Om.

Vissa dagar finner man inte det normala flytet och har natten inte varit Tusen Procents Sömn så är det befintliga tålamodet minus trettioåtta och då blir minsta vägbula rätt stor.  När det gäller sömn kan jag ju meddela att jag inte sovit en hel natt på snart nio månader så sömnbanken är inte så välfylld för tillfället.  Mer än så tänker jag inte gå in på det hela mer än att det är slitsamt.


Idag fick jag totalspel på vår kaffemaskin som sprutade kaffe över hela diskbänken och väggen. Totalspel -------> skriker åt maskinen och kallar den en "jävla helvetes kukmaskin". Ungefär så som man skriker åt sin dator när den är helt dum i huvudet.  Eller är det bara jag som skriker åt min dator? Och printern på jobbet, mobilen samt micron?


Vidare kom katterna på att en rolig lek vore att springa runt i huset snabbt och jaga varandra. Vilket kan vara en bra lek om båda är lätta på foten men den gode Mumin på sju kilo låter som en kalv när han springer runt och det hörs när de sladdar runt på vår säng ( Lilla Gs rum är precis innanför vårt sovrum).  Tack gode gud att Lilla G vaknade och somnade om igen.  Tack gode gud. TACKTACKTACK.

Vårt kök ser ut som om något exploderat vilket retar mig till vansinne. Men eftersom det enda sättet att hålla köket rent är att typ låsa köksdörren,  eftersom det kommer vara kaos cirka tre minuter efter det att det är städat. Det vilar en förbannelse över kök + småbarn! Nog för att jag fattade innan men det här är ju löjligt. De andra rummen är ju megastädade menar jag *himlar med ögonen*.


Mvh/På Dåligt Humör I Göteborg

måndag 24 februari 2014

Roadtrip Gran Canaria.


 Resans höjdpunkt? När vi hyrde bil och åkte upp i bergen. Helt klart.


söndag 23 februari 2014

Inte Så Fiffigt.

Beställa thai från ett ställe och att trettonåringen går till ett annat för att den vuxna ( dvs jag) inte tänkte på att det fanns två. Fast det löste sig till slut men ändå känsla ----->typ super-o-fiffigt av mig.

fredag 21 februari 2014

Häromdagen.

Fick jag en sanning serverad från en person och jag lyssnade och sade inte emot.  När jag sedan kom hem tänkte jag till och kom fram till att "nej så där är det ju inte alls" och "hen behöver faktiskt veta mer om saken".  Jo, hen vet ju endel men det var ju så många saker samtidigt.

Det är ofta det är så. Det händer saker och jag blir så paff och finner inte orden att förklara eller försvara eller vad det nu är frågan om. Sedan när det går några timmar så kommer svar på tal samtidigt som ilskan eller som det ledsna. Men då att höra av sig då är ofta försent samt att ofta kan det ju vara en person jag inte ens känner.  Det tåget har gått. Big time gått.

Såsom jag hatar det. HATAR det.

Nu får ni gärna säga att det inte bara är jag som är för långsam....

Direkt Från Vår Trädgård.


Höll på att ramla baklänges (bokstavligt inte bildligt) när jag gick ut i tofflor för att fota några modiga blommor ( snödroppar tänker jag ?) som visade sig i vår trädgård.  Det kommer ingalunda bli en trädgårdsblogg (skrattar mkt högt här ) men eftersom 2014 är året när trädgården får kärlek så finns det ju en poäng att slänga in en och annan blomma som jag inte lyckats döda..

torsdag 20 februari 2014

Det Senaste Dagarna.

Lilla G ÄTER böcker. På ett dåligt sätt. Hon älskar att bläddra och känna men sedan går det hela över styr och hon gnager snabbare än en vessla i sig någon del.  Efter den senaste tuggandet får hon inte ha  ens böcker med tjocka sidor( hon har tusen andra saker att tugga på om hon vill det har hon). En hardcore bokslukare.

Jag insåg att jag dels är en Klämma Mitt På Tuben person och även En Person Som Gör Kälkbackar Av Osten.  Jag är alltså en person som jag själv ogillar!  Men men... värre olater finns det tycker jag.


Igår var mammagruppen på lokal och drack vin. Vi lyckades både a) prata i hela meningar men även b) prata om annat än barnen. En success story som jag tror vi kommer återkomma till.

onsdag 19 februari 2014

Jobbet.

Var på jobbet idag och pratade med min chef.

Hur många blandade känslor kan en känna med att börja jobba igen? Typ sju miljoner skulle jag säga. Fast jag började med att säga att det var fantastiskt att han inte ville sitta i mitt knä samt att jag inte var orolig att han skulle välta min kaffekopp. Lägger det på plussidan framöver.

Bodde Han I Lägenhet Undrar Man?

Sålde mitt gamla matbord på Blocket härom veckan till en mkt glad medelåldersman som inte ens försökte pruta utan glatt meddelade " Det här bordet blir PERFEKT till min kareokemaskin, du förstår jag köpte en maskin av en kille i USA och den var laddad med trettiotusen låtar, men vad fan så köpte jag till tjugotusen till. Så när man väl börjar så håller man ju på till tre på nätterna. Finns låtar för alla".

Vips var han ute ur huset och jag stod med två hundralappar i näven och en förhoppning om att han bodde i hus eller hade döva grannar.

tisdag 18 februari 2014

Hit Me!


Förslag på vad man mer kan ha i sina smoothies förutom frukt såklart.

Min Mage och Mitt Barn.

Om jag ogillade att folk klappade på min gravidmage utan att fråga så är det inget hur jag känner när okända personer klappar Lilla G på huvudet när vi sitter på resturang på semestern. En kvinna som passerar vårt bord och utan att säga något till oss "klappklapp" på Lilla Gs huvud.  Jag hade inte ens låtit någon klappa min hund utan att fråga (om jag hade haft en hund, det har jag ju tyvärr inte).

Man gör inte så! Hade jag varit snabbare hade jag skuttat upp och klappat henne på huvudet. Eller på huvudet i bästa fall....

söndag 16 februari 2014

Samma Ö Tjugo År Tidigare.



Lite av en annan resa.... Jag och en kompis åkte ner en vecka.  Charter upphöjt till låt oss säga tvåhundra procent?  Minns en kväll när hon var trött och jag förfestade själv på vår uteplats med "Freestyle" och en flaska likör. Jag vet inte om ni har druckit alkohol och haft musik i öronen som ingen annan kan höra? (Låter som en bra idé till en början jag vet men har sina nackdelar) Det slutade iallafall med att min kompis till slut öppnar fönstret och ropar "men förfan Anna vad gör du, det låter som du är CP-skadad". Lika med --------> förfest slut och mitt tjugoårsjag gick tillbaka in i lägenheten. (misstänker att min kompis drack ikapp och att vi gick ut sedan..) Dricka ikapp inte alltid så episkt.

Kanarieöarna.









Och här kommer några ord om det. Tapas.Cava.Sol.Hyrbil.Las Palmas. Glass. Böcker. Kortspel. Poolhäng. Berg. Promenader. Familj.

fredag 7 februari 2014

Semester.

Flyget går nollsju imorgon. Är inte det tidigt så är jag Kalle Anka!  Vi hörs!

torsdag 6 februari 2014

Bäst Att Skriva Det Annars Blir Det Inte Av I År Heller.

Kan detta bli året då jag tar tag i trädgården? Kan ni som gillar sådant skriva något peppande till någon som VILL tycka om trädgård men tyvärr tycker det är mkt trist. OBS mig det är fel på eftersom alla andra verkar gilla det hur mycket som helst. Hoppas på att bli omvänd.

I Korthet.

Lilla G fick fina fina mössor av Spader Madame på posten igår. Dalahästar is the shit! Dalahästar FTW etc etc.   Fifan vad jag gillar dalahästar.
Lilla G lägger både kläder och leksaker på Mumin som tar det hela med ro och sover vidare. Den katten borde få Nobels pris i tålamod. Jisses.
Även jag borde få något slags pris i tålamod när jag försöker reseplanera tillsammans men en katt som sedan lade sig i boken. Han är mycket för att vilja vara med den gode Mumin.

Lost.

Överstyr.

Det här med att vi ser Lost jag och de äldre barnen bygger ju på att alla tre är hemma samtidigt och har tid. Förra veckans kommentar av trettonåringen fick mig att inse att även om de båda frågar ofta om vi ska se kan det hända att jag också frågar rätt ofta. Han sade att det vore kul om han kunde gå och leka med en kompis efter skolan tisdag eller onsdag och inte komma hem direkt och se Lost.

Kanske att den vuxna av de tre inte borde vara fullt så drivande i detta tittande. Så den vuxna personen har taggat ner lite och igår tittade vi inte på ett enda på grund av var borta på föreläsning med två kompisar hela kvällen men ändå. Gränsen mellan besatthet som är gullig och besatthet som går överstyr är hårfin. Just sayin'.